Frigivelse af film

Når man laver en film, så er der flere drømme i den proces. For mig var det at lave en film i sig selv en kæmpe drøm, som gik i opfyldelse. Derudover havde jeg en masse andre drømme og visioner for min film. Fx ville jeg rigtig gerne have den vist på alle mulige filmfestivaler rundt omkring i verden. Og den skulle da også lige vinde en pris, ikke? Og når den så var færdig med at turnere rundt i verden, så ville jeg sælge den til DR. For så kunne de vise den på DR K. Jeg elsker nemlig DR K, og min film ville passe godt ind på deres kanal. Og Sara ville tjene penge. God plan, Sara!

To filmfestivaler

Nå, men så bliver man ramt af realiteterne. Jeg var faktisk så heldig, at min film blev vist på to filmfestivaler. I Odense. Hmm… Jo, jo, jeg var glad og stolt over det. Meeeen forventningerne var til lidt mere. Jeg brugte lang tid på at tilmelde min film en masse andre filmfestivaler. Det er faktisk noget, som tager ret lang tid at gøre. Det kræver arbejde. Og det koster mig penge, hver gang jeg tilmelder mig en festival. Det er ikke penge, jeg betaler som garanti for at komme ind på festivalen. Nope! Det er penge, jeg betaler, for at der er en præjury, som overhovedet gider at SE min film. Og de skal nok cirka se et par tusinde andre film udover min film. Ja … Og så venter man spændt. Tjekker løbende inde på tilmeldingsprofilen for at se, hvad status er. Endelig kommer dagen, hvor jeg kan vente svar. Og …! Nå, jeg kom heller ikke ind på den filmfestival.

Foto: Michael Svenningsen

De mange andre gode film

Jeg syntes, jeg havde lavet en god film. Det synes jeg stadigvæk. Men der er MANGE andre udover mig, som OGSÅ har lavet en god film. Konkurrencen er hård. Hvad gør man så? Man venter (i mit tilfælde) lidt længere. For et af kravene på de mange filmfestivaler er, at ens film ikke må ligge online.

Så gjorde jeg mig lidt flere tanker. Hvordan kan jeg tjene penge på den? Jeg har brugt så lang tid på at lave den, jeg har selv betalt for den, så vil jeg også gerne tjene et eller andet ind på den igen.

På den anden side – den gør ingen gavn ved bare at ligge i min skuffe. Og samle støv.

Nu er det nu

Så tager man en dag en beslutning. Nu skal den altså ud. Jeg vil have den ud til et bredere publikum. Jeg kom frem til, at det er vigtigst med anerkendelsen. Vigtigere end at tjene penge på den. Jeg ønsker at vise den frem. At en masse mennesker kan få lov at se min film. Helt gratis.

Så fra i dag af ligger den på Vimeo, hvor alle kan klikke ind og se “Rejsen til min ‘mate'”.

Venner, tag godt imod min debutfilm! 🙂
// Sara

No Comments

Post a Comment