Findes der kun gamle mennesker i Holstebro?

Af Sara Hamdrup

Jeg har nu boet i Holstebro i det, der nærmer sig fire måneder. Jeg er jo mere eller mindre ufrivilligt havnet i Vestjylland. Hvis nogen havde fortalt mig for to år siden, at jeg ville bo der nu, så havde jeg ikke troet på det.

Men det gør jeg. Og så må man få det bedste ud af det.

Decoupage ligesom dronningen

Jeg flyttede til egnen uden job, uden venner og uden netværk, så dagene blev hurtigt meget lange og meget kedelige. Jeg indså hurtigt, at jeg måtte forsøge at finde nye venner. Jeg bor i ‘udkantsholstebro’ i det, der betegnes som Holstebros ghetto. Det har jeg i hvert fald hørt. I min ‘ghetto’ er tilknyttet et trivselshus. Der så jeg, at de arrangerede et kursus i decoupage.

Hvorfor ikke?“, tænkte jeg. “Det er jo det, som selve dronningen laver. Jeg vil gerne lave noget kreativt, og jeg har brug for at finde nye venner.” Men ak, der var ene og alene damer vel over pensionsalderen. Jeg havde skam to udmærkede aftener, og jeg fik dekoreret et par vaser, men venner fik jeg ikke.

Her kan du se resultatet af min fødselsdagsvase:

Foto: Sara Hamdrup

 

Modne løbere

Når jeg nu siger, at jeg flyttede hertil helt uden netværk, så er det ikke sandt. For jeg har da mine svigerforældre i Aulum kun 17 km fra Holstebro. De er også vældig søde, og jeg hygger mig i deres selskab. Men igen; jeg trænger til bekendtskab på min egen alder.

For nylig besluttede jeg at gøre et nyt forsøg. Jeg ville se løbeklubben an. Jeg har før løbet i klub i ‘Århus 1900’ og i ‘Sparta’ i København, og det var jeg glad for.

Indtil videre har jeg været i Vestre Plantage og løbe med HOK, som løbe- og orienteringsklubben hedder, tre gange. Det har været tre meget fine ture i skoven, men ak og ve, endnu engang må jeg erkende, at gennemsnitsalderen er noget højere end min alder. Ud fra de tre gange, jeg har løbet med dem, vil jeg skyde på, at gennemsnitsalderen ligger mellem 50-60 år. Selv er jeg 31.

Desværre er de modne løbere i væsentligt bedre form end mig og kan alle løbe fra mig. Efter løbeturen hygges der med en tår kaffe og en skive brød – om lørdagen også med en lille én til halsen. Og det er da også vældig hyggeligt.

Jeg prøver klubben af lidt endnu, men må nok fortsætte min søgen på unge venner andetsteds i Holstebro.

Tags:
No Comments

Post a Comment