OFF 2016

I uge 35 var der filmfestival her i Odense. Danmarks ældste faktisk. En international filmfestival for kortfilm. OFF, Odense International Film Festival.

På en kortfilmsfestival laver de en masse programmer, hvor de samler 5-8 kortfilm, som man så bruger små to timer på at se. Der er tit et overordnet tema for hvert program. Og hvis instruktørerne er til stede, inviteres de op foran publikum bagefter til Q & A (spørgsmål, kommentarer, feedback).

Upcoming Odense: Q & A

Min film, Rejsen til min ‘mate’, skulle vises tirsdag d. 30. august 2016 under et program, der hedder Upcoming Odense. Upcoming Odense er de bedste film, som gennem det sidste års tid er blevet støttet af Odense Filmværksted. Jeg havde glædet mig rigtig meget til det, for det er jo sådan set det, jeg har arbejdet frem mod: at lave en film og at få den vist på festivaler (og forhåbentlig også tjene lidt penge på det med tiden). OFF var min første filmfestival!

På selve dagen var jeg til stede sammen med en del af de andre instruktører. Under Q & A fik jeg gode spørgsmål og rigtig søde kommentarer. Dejligt!

Blæst væk

I ugens løb var den blå løber rullet ud, der var gøglere og akrobater, som underholdt os, masser af receptioner med drikkevarer. Opening Show og Award Show med billedtagen foran OFF-væggen. Det var altså ret overvældende og en lille smule surrealistisk.

Foto: Michael Svenningsen

Foto: Michael Svenningsen

Festivalen har været helt fantastisk at opleve indefra. De sidste fire år har jeg hvert år været inde at se forskellige film under OFF. Det har altid været godt. Pludselig stod jeg i år på den anden side. Og jeg havde en smule besvær med at finde min rolle i det. Det var fantastisk og angstprovokerende på samme tid. Der var så mange dygtige og kendte mennesker, som jeg gik rundt blandt og bare kunne snakke og netværke med.

Jeg fik en god snak med en canadisk dame, som sad i den danske jury, samt en amerikaner fra en amerikansk filmfestival. Begge to opfordrede mig til at tilmelde min film på flere festivaler.

At turde tale med Thure

En af de dygtige og kendte mennesker, der var med på OFF, var Thure Lindhardt. Og se, jeg synes altså bare, han er én af Danmarks dygtigste skuespillere. Jeg gik forbi ham flere gange, og vi deltog i de samme receptioner. Jeg ville skidegerne snakke med ham. Men hvad hulen siger man lige til Thure Lindhardt? Jeg kunne slet ikke finde på noget klogt nok at sige.

Efter to dage sendte jeg ham en mail. Jeg havde ikke regnet med, at han ville svare. Jeg havde nok heller ikke rigtig regnet med, den ville ende i hans indbakke. Jeg forestillede mig, den skulle forbi et bookingbureau, som ville screene og sortere min mail fra – for det var da for amatøragtigt! Men tænk sig, han svarede faktisk tilbage til mig samme dag.

Han sagde, jeg bare skulle komme hen til ham, og at det slet ikke behøvede at være klogt det, jeg sagde. Så da jeg så ham næste gang, gik jeg hen og præsenterede mig. Og så var han bare helt nede på jorden og meget nærværende at snakke med.

img_1019

Flinke Thure

Et liv til min film

Ugen op til festivalen havde jeg også været en tur i radioen for at tale om min film. I P4 Fyn. Det blev sendt søndag d. 28. august 2016. Du kan høre interviewet herunder (ca. 34 min. – 46 min. inde i program):

http://www.dr.dk/radio/ondemand/p4fyn/p4-weekend-2016-08-28-07-03-4#!/33:25

OFF16 er nu vel overstået. Jeg vil gerne skabe et liv til min film. Men det kommer ikke af sig selv, har jeg fundet ud af. Det kræver en del knoklearbejde. Jamen så jeg vil knokle lidt med det … Jeg vil gerne have min film med på flere festivaler. Og så vil jeg gerne op på den skide scene! 🙂

// Sara

No Comments

Post a Comment