Vi vil bestemt gerne møde dig

Vi vil bestemt gerne møde dig og høre mere om dit projekt.
Du er velkommen til at komme forbi. Hvornår passer det dig?
Og du er ikke for gammel (smiley)

Ovenstående svar fik jeg fra Odense Filmværksted efter at have henvendt mig til dem på mail for et par dage siden. Og jeg så sådan cirka sådan her ud, da jeg læste det:

overrasketglad

overrasketglad

Jeg vil nemlig gerne lave en dokumentarfilm i Argentina, når jeg rejser derned til vinter. Jeg forventede ikke som sådan noget fra Odense Filmværksted, for ifølge deres hjemmeside er jeg for gammel. De støtter unge i alderen 18-30 år. Om 19 dage fylder jeg 35 år. Men hey, det var et forsøg værd, og måske kunne de guide mig videre.

Tænk sig, så svarede de tilbage i dag, at de gerne (bestemt gerne, ovenikøbet!) vil møde mig. Wow! Så blev jeg glad. Og nu skal jeg i gang med at tænke i den rette præsentation af mit projekt.

Hvorfor Argentina?

Jeg har boet i Argentina to gange før i 2007 og i 2011. Første gang i et halvt år, anden gang i tre måneder. Argentina kom ind under huden på mig. På godt og ondt.

Det er et forunderligt land: kaotisk, kunstnerisk, korrupt, kæmpe, kærligt, kreativt, kraftfuldt og kammeratligt. Argentina er så meget på én og samme tid, og det fascinerer mig. Folket er så kærligt, og følelser er meget mere en del af hverdagen, end de er herhjemme. Jeg tror blandt andet, det var derfor, jeg befandt mig så godt i det land. Alle følelser er meget mere “åbne”, man viser dem og taler om dem. Sproget er kunstnerisk, syngende og metaforisk. Det er smukt.

Reflexiones de una vikinga en su querida Argentina

Jeg har en titel til min film på spansk. Det beskriver meget sigende, hvordan en nordisk “vikingkvinde” finder tilbage til hendes elskede Argentina og reflekterer over livet og dets underfundighed. Hvorfor er denne vikingkvinde så fascineret af det land? Hvad er det, det vækker i hende? Hvorfor føler hun sig så hjemme i det land på så mange måder?

For hun er en ægte viking. Født og opvokset i Danmark. På Fyn. Men draget af verden og eventyr. Draget af den passion, det argentinske folk besidder. Argentina vækker en dyb passion, kærlighed og kreativitet i vikingen.

Det vil blive omdrejningspunktet i min film. Jeg vil tage udgangspunkt i mig selv. Jeg skal være i Buenos Aires, Patagonien og formentlig også i Tucumán i Argentina. Jeg skal besøge mine to bedste venner i Argentina, drikke mate (argentinsk urte-te), opleve metropolbyen Buenos Aires og den smukke, rå natur. Det er perfekte rammer til refleksion.

Er det en film, I ville se?

// Sara

 

1 Comment
  • Gitte

    september 12, 2015at8:35 pm Svar

    Jeg ville elske at se en film om netop det Argentina der indeholder al den passion, følelser, korruption, kreativitet, åbenhed, kunst, og kærlighed som er de værdier, som du længes efter og gerne vil leve med.? En ide kunne være at sætte disse op imod vores samfundsværdier i det nordiske Danmark. ? Vi er mange som længes efter netop at være og leve efter følelserne. Og vide at det slet ikke er farligt. ?

Post a Comment