At indfange min argentinske følelse på kamera

Den 22. december 2015 rejste jeg en måned tilbage til Argentina. Det var en rejse, jeg forinden havde brugt flere måneder på at planlægge, og jeg havde glædet mig rigtig meget til at komme tilbage til “mit” Argentina.

For Argentina har bare sat sig fast i mit hjerte og er blevet en del af mig. Sådan føler jeg det. I Argentina har jeg oplevet en frihed og en følelse, som jeg ikke har kunnet finde andre steder – hverken i Danmark eller andre lande, jeg har rejst i.

Min argentinske følelse

Jeg begyndte at spekulere over, hvad det er for en følelse: “Hvad gør den ved mig? Kan jeg definere den? Og kan jeg finde den igen?”

Det blev spøgsmålene, jeg ville forsøge at besvare på min rejse tilbage til Argentina. Jeg fik lavet en aftale med Odense Filmværksted, og jeg fik lov til at låne et gammelt kamera, de havde liggende, som ikke rigtigt bliver brugt længere. Jeg fik frie hænder til at lade mig inspirere og lege med kameraet, mens jeg var af sted, og så skulle vi snakke sammen, når jeg kom hjem. Men jeg havde ikke lovet dem, at jeg ville komme hjem med materiale til en film. Rejsen og brugen af kameraet var dermed helt på mine præmisser, og det var en helt perfekt ordning for mig. Jeg havde brug for at rejse langt væk og bare være mig!

Min ven kameraet

Klokken 05.00 den 22. december 2015 sad jeg i Kastrup Lufthavn med min bagage tjekket ind klar til at rejse af sted. Med et smart, lille kamera uden brugsanvisning og med en sparsom introduktion forinden afrejse. I starten følte jeg mig usikker på kameraet. Der var mange ting, jeg ikke havde styr på med indstilling af billede, lyd, hvidbalance mm. Men efter nogle dage blev jeg mere tryg ved det.

Kameraet blev min ven på rejsen. Jeg havde det med mig overalt. Rundt omkring i Buenos Aires. Oppe på bjerge, en gletsjer og endda til hest i Patagonien (sydlige Argentina). Og med op i en jungle i bjergene i Tucumán (nordvestlige Argentina).

Jeg lavede videodagbog og filmede altså løbende mig selv under rejsen. Det var for at mærke efter inden i mig, for at sætte ord på, hvordan jeg havde det i øjeblikket, og hvordan jeg udviklede mig i løbet af rejsen. Og så filmede jeg “udad”, hver gang jeg følte den rare følelse i maven.

For hvordan indfanger man den der rare følelse på kamera? Det blev et eksperiment. Et spændende eksperiment.

Foredrag på Momentum

Mandag den 9. maj 2016 klokken 19.10 har PIO Psyk Info Odense inviteret mig ind på Teater Momentum under en kulturuge, de afholder på det skønne teater (se ugens program her).

Jeg har fået en time til at fortælle om min rejse, min argentinske følelse og uddybe, hvordan jeg forsøgte at indfange følelsen med kameraet. Jeg vil formentlig vise små klip fra turen, og jeg vil fortælle om, hvad jeg planlægger, der videre skal ske med optagelserne.

For de skal jo ikke bare ligge i en skuffe.

Redigering

Redigering

Der vil komme mere på bloggen om mit foredrag til kulturugen. I kan også læse mine andre blogindlæg fra min rejse rundt i Argentina lige her:

// Sara

No Comments

Post a Comment