Elskede Buenos Aires

Hård start

Fire år er der gået, siden jeg sidst besøgte Argentina. Jeg har altid lyst til at vende tilbage. Og jeg har nu over flere måneder planlagt denne rejse tilbage til Argentina. Jeg ankom den 22. december kl. 23 i Ezeiza lufthavn i Buenos Aires.

Jeg havde glædet mig så længe, men desværre fik jeg en hård begyndelse hernede. Først var jeg træt efter at have rejst i cirka 30 timer og kun have sovet ganske lidt under rejsen. Så den første dag efter ankomsten gik med jetlag. Om aftenen begyndte jeg at blive syg, og så var jeg ellers sengeliggende i 5 dage. Jeg havde reddet mig en slem omgang halsbetændelse, og hvad der senere viste sig at udvikle sig til influenza. Jeg havde en grim hoste og ondt en masse steder i kroppen. Og jeg var helt udmattet og tilbragte dagene med at sove og sove.

Derudover havde jeg det svært med at være tilbage i Argentina. Jeg troede, jeg øjeblikkeligt ville genfinde den samme ro, afslappethed og glæde, som jeg har følt under mine andre besøg i dette land. Men det lod vente på sig, og jeg blev frustreret over det mærkelige og ikke særlige effektive system hernede.

Til sidst blev jeg enig med mig selv om, at jeg nok ikke ville genfinde den samme ro og glæde. Jeg gav slip på at hige efter det og tænkte, at jeg i stedet ville få noget andet ud af dette besøg, og det accepterede jeg så.

Og sjovt nok, da jeg først havde givet slip og accepteret, at jeg ikke ville genfinde det: WUPTI, så kom det. Og helt af sig selv. 🙂

Skønne Palermo

Nu har jeg haft de skønneste og mest afslappende dage tilbage i mit elskede Buenos Aires. Jeg kan allerbedst lide den bydel af Buenos Aires, der hedder Palermo. Der er gaderne smukt dekoreret med en masse graffiti/freskomalerier på murene langs fortovet. Der er et hav af hyggelige caféer, restauranter, barer og is-caféer. Der er de skønneste butikker med argentinske designervarer (ikke specielt dyrt), butikker fyldt med farverigt tøj (juhuu, farver!), fede sko, smykker og kunsthåndværk. Argentinerne er ifølge mig simpelthen så kreative og kunstneriske. Jeg er helt vild med den måde, de indretter deres butikker og barer. De bruger så mange farver og er gode til at sammensætte nyt og gammelt. Alt hernede har sjæl.

Jeg elsker det. Jeg vil aldrig hjem!

Afslappethed

Argentina har sådan en afslappethed. Jeg har funderet over, om det måske hænger sammen med, at tingene ikke fungerer lige optimalt altid. Systemet er indviklet, tingene tager lang tid, og man ved aldrig helt præcist, hvad dagen bringer.

Det kan være frustrerende. Men hvis betragter det med positive øjne, så giver det altså også noget ro. Eftersom tingene aldrig fungerer helt optimalt, så har folket heller ikke så høje forventninger. Og dermed kan de tage tingene mere med ro. Det er de altså gode til hernede.

Om nogle timer skal vi fejre nytår. Min argentinske veninde Laura, som jeg bor hos, og jeg har købt ind til pasta, salat og is, en god rødvin og argentinsk is til dessert (Buenos Aires bærer utroligt meget præg af italiensk kultur: pizza, pasta, is mm). Til midnat skåler vi i champagne, og bagefter tager vi ind til Palermo-bydelen og får nogle drinks.

I overmorgen rejser Laura og jeg ned til Patagonien i det sydlige Argentina. Vi skal til Bariloche, El Calafate og El Chaltén. Vi skal vandre, se gletsjere, overnatte i et refugium og bare opleve en masse smuk natur.

Elsker dig, Argentina!
Godt nytår, Danmark!

// Sara

No Comments

Post a Comment