Jeg kan genkende min hunds prutter

Af Sara Hamdrup

Jeg er blevet hundemor. Ikke bare til en ’almindelig’ hund, men en bomuldshundehvalp. Og ved I, hvad de koster? Mange penge, rigtig mange penge!

Nu er jeg et menneske, som helst agerer efter mine følelser og min mavefornemmelse. Og da jeg netop er gået igennem et brud med kæresten i en alder af knap 32 år, slog det mig pludselig, at det da ikke er sikkert, jeg får børn. Og så er 15.000 kr. egentlig bare et greb i lommen. For hvad koster det egentlig at have børn? Jeg har ingen statistikker på det, jeg hader nemlig statistikker – i hvert fald at læse dem.

Det royale navn

Navnet på stamtavlen på min hund lød ’Horatio’. Men det mente jeg ikke, min hund skulle hedde. I stedet valgte jeg ’Hubert’. Det passede bedre til min hund. Men da han allerede var navngivet hos Dansk Kennel Klub, og jeg ikke gad bruge flere penge på at ændre det  – 15.000 kr. må være nok – så kom jeg overens med at kalde ham ’Hubert Horatio Hamdrup’. Det er jo nærmest royalt. I daglig tale går han dog mere under navne som: ’Hubbe’, ’Hubs’ eller bare ’Puller’.

Bleer og afbrudt nattesøvn

Det er helt nyt for mig at have hund. Hvis andre kvinder synes, det er hårdt at få det første barn, så skulle de prøve at få hund for første gang – alene! Afbrudt nattesøvn er vi fælles om, og ”skal den mon pølle eller tisse nu?”, kan vi også nikke genkende til på begge fronter. Men jeg kan jo ikke bare smække en ble på min hund. Eller kan man egentlig det? Hvis der findes hundebleer, så hører jeg gerne om dem.

Lærebøger på godt og ondt

Og så er der alt det i hundebøgerne. ”Det må du gerne gøre.”  ”Det her må du aldrig gøre.” Det her skal du gøre minimum to gange om dagen.” ”Din hund respekterer dig som ’overhunden’, fordi du fylder dens foderskål.” Du må aldrig give din hund mad i foderskålen, så bliver den ikke aktiveret nok. Del alle hundens måltider op i tre dele: snuse, problemløsning, og samarbejde.”

Åh gud, hvornår skal jeg få tid til at fokusere på, at jeg da også skal på toilettet i løbet af dagen. Jeg må vel knap gå op til supermarkedet og handle ind uden hunden. Kun hvis jeg har luftet den to gange fra morgenstunden, aktiveret den med foderet i de tre dele, lagt al dens legetøj ud, så den ikke keder sig, mens jeg er væk …

Men det bliver vel lettere. Allerede nu kan jeg genkende Hubbes signaler, så jeg næsten altid ved, hvornår han skal ud at tisse og/eller pølle. Og tænk sig, jeg kan genkende hans prutter og pølleduft. Jeg vil ikke sige, det er en mild duft i mine næsebor, men det er heller ikke ulækkert mere. Det er jo MIN hund, og han er bare så nuttet!

Se selv!

Hubert Horatio Hamdrup

No Comments

Post a Comment