Min sårbarhed. Min styrke. Min kunst.

Sådan! For få timer siden var jeg inde på Odense Filmværksted for at pitche min nye filmidé. Odense Filmværksted havde givet mig syv minutter uden afbrydelse, hvor jeg på bedste vis skulle sælge dem min filmidé, så de (forhåbentlig) ville vælge at støtte mit filmprojekt. Efter de syv minutter til min pitch var der afsat yderligere syv minutter, hvor de to konsulenter så kunne stille mig spørgsmål. Derefter forlod de rummet for at gå ud og votere.

Klar parat til pitch

Forberedelsens kunst

Jeg var sgu ærlig talt lidt nervøs. Jeg var rigtig godt forberedt, men jeg kunne godt mærke en hjertebanken og koldsved under armene undervejs. Men forberedelse betaler sig. Jeg vidste lige præcis, hvad jeg skulle sige, og jeg havde gjort mig umage for at levere mit budskab skarpt og præcist. Og for at holde tiden på syv minutter.

Det virkede. For efter voteringen kom de tilbage og sagde til mig, at det var et rigtig spændende projekt. De kommenterede lidt omkring min pitch, og at jeg havde gjort det godt. Og så kom de med den dejlige nyhed: “Vil vil gerne støtte dig.”

Nøøøøj, hvor blev jeg glad!

Konsulenterne havde et par tilføjelser og små ændringer til mit projekt. Dem drøftede vi, og jeg kunne godt se deres pointe. Og så gik vi ned for at underskrive en bevillingsaftale.

It’s official!

Den videre proces

Og hvad så nu? Jamen, nu er jeg jo i gang. Jeg har arbejdet på at forme det her projekt over den sidste måned. Det bliver også denne gang en kunstdokumentar. Og det bliver et personligt portræt af mig i den mørkeste periode af mit liv med svær depression og angst og frem til den dag, hvor jeg bliver rask.

Jeg tager udgangspunkt i nogle lyriske tekster, som jeg skrev i den periode. De vil danne rammen om filmprojektet og skildre min “rejse” ud i lyset igen. Nutiden bliver også blandet ind i det – fortid og nutid skal køre parallelt med hinanden. Hvordan det mere præcist kommer til at foregå, vil jeg ikke fortælle endnu. Men jeg lover, at det er en ret så genial idé, og jeg glæder helt vildt til at komme i gang med produktionsfasen.

Mit moodboard

Jeg har lagt et budget, så jeg kan finde en dygtig fotograf og klipper, som bliver aflønnet. Resten klarer jeg selv i samarbejde med Odense Filmværksted og min filmkonsulent. Jeg har fået bevilget en lille pulje penge, og jeg skal nu ud at søge lidt flere midler. Men jeg er altså så klar.

‘Min sårbarhed. Min styrke. Min kunst.’ – det er navnet på filmprojektet.
// Sara

 

2 Comments
 • Karla Birch

  juni 15, 2020at2:35 pm Svar

  I sin nye dokumentarfilm inviterede Sara Hamdrup publikum ind i en verden, hvor kunst og sarbarhed tilsammen er en helende kraft.

  • Sara Hamdrup

   juli 2, 2020at10:12 am Svar

   Hej Karla
   Tak for de fine ord. Jeg er glad for, min film vækkede noget i dig. 🙂
   // Sara

Post a Comment